2012-05-24 14:45:12• hírek • Kocsis Zoltán

Nemsokára elkészül a kutyamenhely

A hajrába értek a munkálatok a szatmárnémeti kutyamenhely kialakítása terén: az első ebeket már át is szállították.

Az ipari park közelében, az egykori kaszárnya területén kialakított menhely esetében a legjelentősebb munkálatok az épület állagának felújítását, a terület körbekerítését és a kutyák kenneleinek kialakítását jelentette. Ezzel már elkészült a polgármesteri hivatal, kijelenthető tehát, hogy az első, jelentősebb munkafázis már véget ért.

Speciálisan kialakított ketrecekben a Free Life Apítvány már át is szállította az első kutyákat a Kossuth-kert hátsó bejárata mellett, a Crisan utcán található sterilizáló központból.

Ennek ellenére a munkálatok még nem értek véget és a közeljövőben folytatódni fognak. Biztosítani kell a víz-és áramellátást, továbbá iroda, öltöző, élelmiszerraktár kialakítása is folyamatban van.

Amint azt Ilyés Gyula polgármester többször is elmondta, a Mixt Service sintérszolgálat által elfogott gazdátlan, kóbor kutyákat a tavaly nyáron átadott sterilizációs központba szállítják, ahol az állatokat ivartalanítják. Ezt követően kerülnek az új menhelyre az ebek, ahol az új gazdikat is várják.

Noha azt a törvény lehetővé teszi, Ilyés több alkalommal is kijelentette: elaltatni csak a beteg, erőtlen vagy veszélyes kutyákat fogják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: